ЗА ВСИЧКИ МОЙ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ПРИЯТЕЛИ!

НЕОМАНИЯ- ФОРУМ НА ВЕСЕЛИТЕ ХОРА

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » НЕОМАНИЯ- ФОРУМ НА ВЕСЕЛИТЕ ХОРА » РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН » ВЕЧНИ РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН.....

ВЕЧНИ РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН.....

Сообщений 241 страница 260 из 406

241

Тя обича да твори по струните на нечия душа!

242

Най-благодарната съдба: от неуловимото да раждаш красота, за която собственикът и дори не знае.

243

Веднъж един юноша проявил нетърпение към стария си баща, който чувал лошо и по тази причина го разпитвал по няколко пъти за едно и също нещо. Виждайки раздразнението върху лицето на сина си, бащата казал: "Сине мой, помниш ли деня, когато беше още съвсем малък и ме попита: "Каква е тази птица?" - аз ти отговорих: "Врабче". Ти ме попита петнайсет пъти и аз имах търпение да ти повтарям отново и отново, без да изпитам нито раздразнение, нито безпокойство. Аз бях толкова радостен да споделя с теб онова, което зная. Сега, когато вече не чувам добре, ти също можеш да проявиш към мен малко търпение и да повториш нещо един или два пъти, ако не го чуя веднага".За да се научим на този начин на поведение преди всичко е нужно търпение - понякога под формата на издръжливост, понякога от любезност, а понякога и като способността да се прощава. 8-)

244

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GeC6CF7P4I0[/youtube]

Размисъл, Лейла, но не прекалявай!  :jumping:

Отредактировано purepoison (2009-02-17 21:34:13)

245

Раздаване му е майката, но дава този който има, а бедния затова е беден, защото няма никога да забогатее, затова и няма какво да даде, а търпението може да вирее само заедно с надеждата, иначе е особен вид глупост. Когато не ни достигат сетива за нещо, винаги ни се дава и компенсация, а когато нехаем за това, кой трябва да ни е виновен, другите ли? В библията се казва: колко пъти трябва да прощаваме Господи, до седем ли? а отговорът е: 7 пъти по 77 да сгреши брат ти, пак трябва да му простиш, но става въпрос за "брат ти", а не за някой обезумял индивид.

246

"Брат ти" е всеки, дори и врагът ти.  :rolleyes:

247

Има някои нередности в библията но не можем да говорим за тях защото и те си имат своята насоченост!

248

Повечето от тях си имат теологично обяснение и логика на противоречията на пръв поглед, но трябва доста да задълбаем. Все пак е за предпочитане пред онова...

249

purepoison написал(а):

"Брат ти" е всеки, дори и врагът ти.  :rolleyes:

АКО ВРАГЪТ МИ Е ПИЛАТ  ДА, но загубилите връзка с главния мозък дори и за врагове не могат да се считат . Нюансите винаги са страшно важни.

250

Един учен доказал, че цялото човечество произлиза от 2-ма човека и всички хора са роднини...

251

Така е , но свободния избор ни е вкарал в други рамки, които са от по-висок приоритет спрямо животинските ни номера.

252

най-високият...

253

Да говоря всички езици човешки и дори ангелски,
щом любов нямам,
ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.
Да имам пророчески дар и да зная всички тайни,
и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, -
щом любов нямам,
нищо не съм.
И да раздам всичкия си имот,
да предам и тялото си на изгаряне, -
щом любов нямам,
нищо ме не ползва.
Любовта е дълготърпелива,
пълна с благост,
любовта не завижда,
любовта се не превъзнася,
не се гордее,
не безчинствува, не дири своето,
не се сърди, зло не мисли,
на неправда се не радва, а се радва на истина;
всичко извинява,
на всичко вярва,
на всичко се надява,
всичко претърпява.

Любовта никога не отпада,
а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат,
ако са езици, ще замлъкнат,
ако са знание, ще изчезнат.

(Първо послание на Апостол Павел към Коринтяните, гл. 13)

254

255

брех че размисли и страсти сте сътворили бе хора :D

256

А кой пусна гайстчето да шета тук без умора??

257

преди доста време прочетох нещо ....още си размишлявам над него

"Когато общувам с другите ,
нека мисля за себе си като за най- нисш от всички
и с цялото си сърце
да чувствам останалите за най- висши....
Когато други поради завист
се държат с мен лошо ,чрез клевети , унижение и тем подобни
нека Аз понеса загубата ,
а на Тях да отстъпя победата ...."  :glasses:  8-)

258

Ти мислиш ли , че този етап не сме го преминали и знаеш ли какво се оказа , че не помага. Не мир , а меч дойдох да донеса на земята е казал Христос за да раздели плявата от семето , доброто от злото, а ти се отдай щом искаш в ръцете на комунягите и си чакай до второто пришествие за да ти е светло и топло на душата благородна.

259

...всички гледаме с различни очи на света  , както си  написал другаде  ...  и благодаря за разрешението ти  :love:

260

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y1uKMNvIYJE[/youtube]

Вы здесь » НЕОМАНИЯ- ФОРУМ НА ВЕСЕЛИТЕ ХОРА » РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН » ВЕЧНИ РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН.....