ЗА ВСИЧКИ МОЙ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ПРИЯТЕЛИ!

НЕОМАНИЯ- ФОРУМ НА ВЕСЕЛИТЕ ХОРА

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » НЕОМАНИЯ- ФОРУМ НА ВЕСЕЛИТЕ ХОРА » РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН » ВЕЧНИ РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН.....

ВЕЧНИ РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН.....

Сообщений 201 страница 220 из 406

201

purepoison написал(а):

Този, който ме е обидил, си получава това, което следва. На мен също не ми е особено забавно, ат и се научи да четеш, душко, имам всичко, което ИСКАМ.

напротив, ще си го отнесеш точно ти, защото не съм поискала нищ досега, но ако го сторя ще проревеш!

202

ако обичаш живота, не можеш да не го приемеш със сянката му, но не нея обичам... идеята е тя да те обича

203

purepoison написал(а):

ако обичаш живота, не можеш да не го приемеш със сянката му, но не нея обичам... идеята е тя да те обича

бих искала да се досетиш, колко много се забавлявам наистина в живота си, не приемай всичко написано от мен. Нарочно съм си изградила образ на холорично същество. Хайде, лека вечер!

204

Все едно аз да си изградя образ на циганин. Няма да ми остане нищо освен да се одавя в кръвта си ве момиченце!!! АКо не спреш да цапаш този форум с простотията си ще го смениш... И внимавай като кацам може да пръсна някоя цефка...

205

напротив, ще си го отнесеш точно ти, защото не съм поискала нищ досега, но ако го сторя ще проревеш!

едва ли някой ще ме накара да прорева и просто ще се разкарам оттук;

206

Образ на холорично същество? Извинявай би ли излязла от този образ какъвто и да е той? Само гледай да не си ми насреща, че може да се спъна в теб без да те забележа...

207

аз нямам висше, Саша, холорично какво означава? циклофренично ли беше или нещо подобно?

208

АААА, питай бахарта? Аз не съм по филологиите. на мен ми дай С интеграли да я стрелям.

209

Само това липсва  :D

210

думата да е ХОЛЕРИЧНО?
от видовете темперамент да идва?
холерик, сангвиник, меланхолик..

211

и аз това си помислих, май е това  :flag:  и все пак циклофренично е по-подходящо...пък не знам психолога какво ще каже  :crazyfun: нал`съм проста

212

Това бедно създание явно е преминало през някакви мъгляви курсове по психология, но дори и това не го е активирало, да отвори който и да е речник или учебник, за да изпише поне правилно думите, които така и не предизвикват никакви асоциации в размътения му мозък, но ми е интересно, след като я познават , защо са я пуснали тук. И без това повече от двама трима рядко се събират , за да е по-пъргава веселбата, а с подобно присъствие, на кого ще му дойде на ум да купонясва.

213

baharta написал(а):

Това бедно създание явно е преминало през някакви мъгляви курсове по психология, но дори и това не го е активирало, да отвори който и да е речник или учебник, за да изпише поне правилно думите, които така и не предизвикват никакви асоциации в размътения му мозък, но ми е интересно, след като я познават , защо са я пуснали тук. И без това повече от двама трима рядко се събират , за да е по-пъргава веселбата, а с подобно присъствие, на кого ще му дойде на ум да купонясва.
Подпись автораTAKE IT TO THE LIMIT (мръсна газ)

Това бедно създание, е  минало каквото си иска. А, на теб ти куцат много неща, първото, че защитаваш разни "отрепки", с които имах неблагорзумието да се запозная.
И е крайно време да си завреш умните приказки отзад!

214

leila написал(а):

хей , колегите  - тук си е моя гараж ...я се преместете отсреща , плийййззз

215

[size=8РЕШИЛ ДЯДО ГОСПОД ДА НАПРАВИ НОВА ДОБРИНА НА ЧОВЕКА - ДА БЪДЕ ТАКА, ЧЕ ВСЕКИ ЧОВЕК ДА ЗНАЕ ДЕНЯ НА СМЪРТТА СИ, ЗА ДА Е ПОДГОТВЕН ЗА НЕЯ. ИЗВИКАЛ ТОЙ  ДЯВОЛА ПРИ СЕБЕ СИ И МУ КАЗАЛ: "ЩЕ СЛЕЗЕШ ДОЛУ НА ЗЕМЯТА И ЩЕ СЪОБЩИШ НА ВСИЧКИ ХОРА, ЧЕ ПОВЕЛЯВАМ ОТ ДНЕС ВСЕКИ ДА ЗНАЕ ДЕНЯ НА СВОЯТА СМЪРТ, ЗА ДА МОЖЕ ПО-ЛЕСНО ДА Я ПРИЕМЕ!".  НЕ МУ СЕ ИСКАЛО НА ДЯВОЛА ДА БРОДИ ПО ЗЕМНАТА ШИР. "ЗАЩО АЗ, ГОСПОДИ, ЗАЩО НЕ ОТИДЕ АНГЕЛЪТ, ТА ТОВА Е НЕГОВА РАБОТА?" . СМРЪЩИЛ ВЕЖДИ  ГОСПОД БОГ И ПОГЛЕДНАЛ НЕДОВОЛНО СВОЯ СЛУЖИТЕЛ. ТИХО СИ ИЗЛЯЗЪЛ ДЯВОЛА ОТ БОЖИИТЕ ПОКОИ, НО РЕШИЛ ДА НЕ ИЗПЪЛНИ ВЪЗЛОЖЕНАТА МУ ЗАДАЧА. СЛЯЗЪЛ ДОЛУ НА ЗЕМЯТА, ПОРАЗХОДИЛ СЕ СРЕД ХОРАТА, ПОДВОУМИЛ СЕ КАКВО ДА СТОРИ, НО НЕ МУ СЕ РАБОТЕЛО И СИ ЛЕГНАЛ ПОД  ХУБАВАТА СЯНКА НА ЕДНО ОГРОМНО ДЪРВО. ЛЕГНАЛ И СЛАДКО ЗАСПАЛ. КОГАТО ДОБРЕ СИ ПОЧИНАЛ РЕШИЛ,ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ЯВИ ПРЕД ДЯДО ГОСПОД ЗА ДА КАЖЕ КАК Е ИЗПЪЛНИЛ ВЪЗЛОЖЕНАТА МУ ЗАДАЧА.

С НАВЕДЕНА ГЛАВА ДЯВОЛЪТ СЕ ПРИБЛИЖИЛ ДО СВЕТЛИЯ ОТЕЦ. "ГОСПОДИ, ВЪРНАХ СЕ". "КАЗА ЛИ НА ВСИЧКИ ХОРА КАКВА Е МОЯТА ПОВЕЛЯ? "- ЗАПИТАЛ ДЯДО ГОСПОД. "КАЗАХ ИМ"- ИЗЛЪГАЛ ДЯВОЛЪТ. "И КАКВО, ДОБРЕ ЛИ ПРИЕХА НОВИНАТА?" - ОТНОВО ЗАПИТАЛ ГОСПОД. "КОГАТО СЛЯЗОХ ДОЛУ ,ГОСПОДИ, НА ЗЕМЯТА БЕШЕ ЗИМА. ВАЛЕШЕ СИЛЕН СНЯГ, ДУХАШЕ МРАЗОВИТ ВЯТЪР. БЕШЕ ГОЛЯМ СТУД. СРЕЩУ МЕНЕ ВЪРВЕШЕ ЕДНА ВДОВИЦА С ТРИ МАЛКИ ДЕЧИЦА. ОБЛЕЧЕНИ В ПАРЦАЛИВИ ДРЕХИ, УМИРАХА ОТ СТУД И ГЛАД. ТЯ НЕ БЕШЕ НАМЕРИЛА С КАКВО ДА ГИ НАХРАНИ. КАК ДА КАЖА НА ТАЯ БЕДНА И НЕЩАСТНА ЖЕНА, ГОСПОДИ, ЧЕ ДОВЕЧЕРА ТЯ ЩЕ УМРЕ И ЩЕ ОСТАВИ ДЕЦАТА СИ КРЪГЛИ СИРАЦИ?". "НАИСТИНА, КАК ?"- СЛЕД КРАТКО МЪЛЧАНИЕ ПОВТОРИЛ ГОСПОД, А ДЯВОЛЪТ ПРОДЪЛЖИЛ: "ВЪРВЯХ ПО-НАТАТЪК И НАСРЕЩА МИ СЕ ЗАДАДЕ ГОЛЯМА СВАТБА. МЛАДОЖЕНЦИТЕ ТОКУ-ЩО БЯХА ИЗЛЯЗЛИ ОТ ХРАМА ТИ, КЪДЕТО СВЕЩЕННИКА ГИ БЕШЕ ВЕНЧАЛ И ВСИЧКИ НАОКОЛО ИМ СЕ РАДВАХА И ГИ ПОЗДРАВЯВАХА. МОЖЕХ ЛИ, ГОСПОДИ, БОЖЕ МОЙ, ДА КАЖА НА ТАЗИ ЩАСТЛИВА, МЛАДА И КРАСИВА БУЛКА, ЧЕ ДОВЕЧЕРА, КОГАТО ПРЕКРАЧИ ПРАГА НА СВЕКРОВИЯ СИ ДОМ ЩЕ ПАДНЕ ПОКОСЕНА ОТ СМЪРТТА?". ПОЗАМИСЛИЛ СЕ МАЛКО ДЯДО ГОСПОД И НЕОХОТНО ПРОДУМАЛ : "Е, НЕ МОЖЕЛО...". ДЯВОЛЪТ СЕ ПОДСМИХНАЛ ЛУКАВО И ПРОДЪЛЖИЛ: "ПОСЛЕ СВЕТИ ОТЧЕ, НАСРЕЩА МИ СЕ ЗАДАДЕ БРЕМЕННА ЖЕНА. ДЕВЕТ ГОДИНИ БЕШЕ ЧАКАЛА НАПРАЗНО РОЖБА. ТРЯБВАШЕ ЛИ, МОЙ НЕБЕСНИ ГОСПОДАРЮ, ДА ОТНЕМА НАДЕЖДАТА НА ТАЯ ЖЕНА КАТО Й КАЖА, ЧЕ РОЖБАТА Й ЩЕ СЕ РОДИ МЪРТВА?".  "НЕ Е ТРЯБВАЛО.."-  ПРОДУМАЛ ГОСПОД И ВСЕ ПО-ДЪЛБОКО СЕ ЗАМИСЛЯЛ ГЛАДЕЙКИ БРАДАТА СИ, А ДЯВОЛА НА ПРЪСТИ НАПУСНАЛ БОЖИИТЕ ПОКОИ....

И ТАКА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА  ЛЪЖАТА, МЪРЗЕЛА И НЕПОДЧИНЕНИЕТО НА ДЯВОЛА, И ПРЕДОВЕРЯВАНЕТО НА ГОСПОД  КЪМ СВОЯ СЛУЖИТЕЛ, ХОРАТА И ДО ДНЕС НЕ ЗНАЯТ ДЕНЯ НА СВОЯТА СМЪРТ.[/size][/size][/size]

216

Веднъж в малък град, на брега на морето,
под бухнали клони на стара липа,
на каменна уличка с няколко пейки,
на мръкване срещнах смъртта.
Разбира се беше с коса! - много дълга,
огромна и гъста, на меки вълни,
с китара на гръб, с опърпани дънки,
и черни, но благи очи.
Любезно попита дали е свободно,
на пейката седна на педя от мен,
цигара предложи ми, после и огън -
тя беше добър кавалер.

Говорихме дълго, а долу морето
въздишаше меко, подобно дете,
поредният залез във медна пътека,
умираше сам, без лице.
Смъртта ми разказваше приказки, притчи,
сонети ми пя под китарния глас -
небето я слушаше виснало ниско,
тъй както я слушах и аз.
Бе млада нощта, и гореща, и черна.
Светулка бях в чифт кадифени гледци.
Умирах и раждах се в тяхната бездна -
без праг за "сега" и "преди".

Чак после, когато си тръгна, си спомних,
че имам да питам за важни неща -
животът какво е?...аз за какво съм?...
какво е живот след смъртта?...
Смъртта си отиде и стана студено.
Смъртта си отиде с китара на гръб,
а млада нощта ми отдавна не беше,
прекрачила лунния ръб.

До изгрев на пейката - там, под липата,
жената, която се срещна с смъртта,
остана да слуша съня на Земята -
сама, с побеляла коса.
regina

217

http://3.bp.blogspot.com/_9Qks25S2p_I/STwoFL7IyzI/AAAAAAAAAKg/15L6xOIxYYg/s320/PA024278.JPG

218

leila написал(а):

leila написал(а):

хей , колегите  - тук си е моя гараж ...я се преместете отсреща , плийййззз

Хей колежке, не ме слагай в кюпа с тая крава, ами кажи как да я разкараме, защото бял ден няма да видим от нея.

219

Бахарта , аз нямам намерение да разкарвам никого  :flag:

220

Грешка колежке! Много е трудно да се научиш да казваш не, но това те прави по-силен и по-добър, защото с толерирането на посредствеността винаги се удря шамар на достойните за уважение хора, които никога няма да предпочетат да са заедно с някакъв си боклук в каквато и да било среда, дори и виртуална. Това си е чиста обида от страна на домакина на веселбата. На една каца с мед и една лъжица  с ....а и стига. Искаш да си толерантна със всички, но това няма как да стане.

Вы здесь » НЕОМАНИЯ- ФОРУМ НА ВЕСЕЛИТЕ ХОРА » РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН » ВЕЧНИ РАЗМИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН.....